miércoles, 15 de febrero de 2012

ADEU A DIEGO BOSIS

Ens ha deixat Diego Bosis, un dels grans pilots de trial de la història de Montesa, la marca amb la que va guanyar el seu primer campionat nacional. Bosis ha mort aquest matí inesperadament d´un infart mentre viatjava en tren a l´edat de 44 anys.
Diego Bosis va ser una de les grans icònes en el mon del trial i el millor pilot amb el que ha comptat Italia en tota la seva història. Va ser un dels grans rivals de Jordi Tarrés en la era del seu domini, subcampió del món 1987 i 1990 Outdoor i de 1993 en Indoor. Va ser campió del món per equips amb Italia al Trial de les Nacions de 1987 i sis vegades campió del nacional italià, els anys 1986, 87, 89, 90, 91 i 92.
Considerat un dels nens prodigis del trial desde els principis dels vuitanta va començar la seva cursa esportiva com a pilot de molt jove i per desarrollar la Fantic Trial de 50cc.
Als 17 anys va fitxar per Montesa com a pilot oficial on va començar a destacar sobre la Cota 304 i sobre la que va competir en dues temporades, les de 1985 i 1986. Després va passar per Aprilia, de nou per Fantic i per Beta i Gas Gas per retornar finalment a Montesa. Va participar en més de 200 Grans Premis del mundial dels que en va ser el vencedor en nou amb un total de 47 podis.
Actualment seguia molt vinculat al món del Trial com a delegat de la FIM impartint cursets per tot el món i competint en proves de veterans o en els Sis Dies d´Escòcia on era molt estimat. Bosis sempre incombustible, només feia tres anys que s´havia retirat de la competició oficial dintre de l´equip Montesa-HRC de l´importador italià i amb qui competia desde el 1997. La marca catalana per la que sempre va demostrar una debilitat especial.
Servexin aquestes ratlles per homenatjar a un dels pilots més estimats i respectats del trial mundial i per recordar la seva trista pèrdua. Un dels nostres i que sempre estarà ja entre nosaltres en la història d´aquest esport i de Montesa.

Fonts extretes principalment de TODOTRIAL.COM

Un enllaç d´un video homenatge on es veuen imatges de Bosis sobre la Cota 304:
http://youtu.be/1KknXP2EjLk

No hay comentarios: